Compte! segueixen rajant virus a través de emails falsejats

Ja fa uns mesos que varen augmentar vertiginosament la quantitat de emails que es rebien de Correus, UPS i altres empreses d’enviament de paqueteria, informant-nos que teníem paquets pendents de recollir i demanaven que féssim un clic a un link que era fals. Un cop obríem la pàgina que ens indicava aquesta intentava instal·lar un virus. Les conseqüències varen ser desastroses per a moltes empreses que no havien prioritzat la seguretat informàtica. Actualment hi ha hagut una davallada del nombre de casos però igualment hem de seguir alerta.

Punts a tenir en compte per no acabar amb l’ordinador empastifat de virus:

  • Fer cas a l’antivirus… quan obrim un pàgina web o descarreguem una aplicació i l’antivirus ens avisa, no s’hi val maleir i deshabilitar l’antivirus
  • Tenir el sistema operatiu totalment actualitzat, ja que des del Windows 7 aquestes també incorporen definicions de virus que ens ajudaran a prevenir les infeccions
  • Quan rebem mails amb enllaços a pàgines web, encara que siguin de persones que coneixem, hem d’anar MOLT en compte al obrir-los. Abans d’obrir l’enllaç si passem el cursor per sobre podrem veure on ens portarà.

A la imatge següent podeu veure un email que va rebre un client nostre, el mail sembla correcte, està en català i ben redactat però com es pot veure l’enllaç, que se suposa hauria d’anar a una web de google ens porta a una web estranya (www.besttreadmillsforhome.org….). Això hagués estat un ordinador infectat si l’haguéssim obert:

captura-enllaç-fals-virus_2

La següent imatge és el ja mític virus de la carta certificada de correus, aquest virus està basat amb els RasonWare que són absolutament destructius amb les dades ja que encripten els fitxers denegant-nos l’accés fins que no paguem el xantatge. S’ha de dir que en el 80% per casos no serveix de res pagar. En aquest cas també es pot veure com l’enllaç ens porta a http:// compareandbuyshirts.com / … :

carta-certificada-virus

Espero que aquest document ens serveixi per que tots seguim alerta!

Salutacions,
David Lyons

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad